Regelmatig als ik aan het hardlopen ben, krijg ik ineens een stroom aan inzichten. Mooi hoe dat werkt. Even uit je hoofd, focus op je lichaam en ademhaling. En ineens poppen goede ideeën en inzichten ineens als paddestoelen uit de grond. 

Het inzicht wat ik kreeg was:

Dat je iets nu nog niet ziet, gelooft of voelt betekent niet dat het onmogelijk is.

Toen ik 2 jaar geleden mijn bedrijf inschreef bij de KVK, zag ik echt nog niet hoe ik ooit mijn baan kon opzeggen. Laat staan hoe je een goed salaris kon verdienen met mijn bedrijf. Alles voelde nog zo nieuw en oncomfortabel.

Hetzelfde als het gaat om iets totaal anders: hardlopen. Toen ik 8 jaar geleden startte met hardlopen, toen zag ik mijzelf echt nooit een marathon lopen. Ik was al buitenadem van een rondje van 5 kilometer. 

Nog een voorbeeld. Toen ik 3,5 jaar geleden besloot om mijn veilige omgeving los te laten. Mijn eigen pad te bewandelen. Werd ik uitgesloten uit de gemeenschap van de religie waar ik destijds een onderdeel van was. Mijn volledige social omgeving viel in één klap weg. Geen contact met niemand meer. Ik geloofde toen echt niet dat ik ooit weer een leven zou hebben vol vriendschappen.

Het mooie is dat ik alle 3 deze dingen toen nog niet geloofde. Maar vandaag is dit mijn realiteit:

  • Ik zei na een paar maanden al mijn baan op omdat ik mijzelf makkelijk een salaris kon uitbetalen. En ik betaal mezelf op dit moment zelfs 2x zoveel salaris uit als ik fulltime verdiende bij mijn werkgever. En investeer daarnaast volop in mijn bedrijf: coach trajecten, opleidingen, een VA, (dure) software. 
  • Ik liep vorig jaar mijn eerste marathon. 42 km aan één stuk zonder te wandelen. Je snapt: tranen met tuiten bij de finish, want ik had altijd gedacht dat het mij niet zou lukken.
  • Ik heb inmiddels na 3,5 jaar weer een fijn en sociaal leven met nieuwe lieve vriendinnen en een gelukkige relatie.

Hoe ben ik op het punt gekomen dat dit toch allemaal gelukt is, terwijl het ooit ongrijpbaar voelde.

Verlangen

Zorg dat je een intens verlangen houdt! Als jij het verlangt, dan betekent dat dat het mogelijk is. Iets kan er niet zijn in je, als het niet voor jou is weggelegd. Onthou dat goed. Blijf dat verlangen ook continu voeden. Wat ik zelf elk jaar doe is een vision board maken. Dit is een mood board met allemaal plaatjes, foto’s en quotes die je dromen en verlangens visualiseren. 

Overtuigingen

Kijk naar jouw onbewuste overtuigingen. Deze bepalen namelijk je gedachtes, je gedachtes je gedrag en je gedrag je resultaat. Vaak als iets niet lukt, dan stropen we de mouwen omhoog en gaan we extra hard werken. Maar vaak ligt het niet aan onze inzet, maar aan onze overtuigingen door zorgen voor blokkades. Een simpel voorbeeld: veel ondernemers die ik coach vinden sales niet leuk. Ze hebben de overtuiging dat sales opdringerig, pusherig en irritant is. Alleen is sales essentieel voor het laten groeien van je bedrijf. Want zonder sales (verkopen) heb je eigenlijk geen bedrijf. En nog erger: kun je dus niet mensen helpen met je pracht producten/diensten.

Praktische tips en technieken over hoe je beter wordt in sales zullen niet werken zolang jij gelooft dat sales iets ‘slechts’ is. We gaan dan altijd eerst aan de slag met de overtuigingen rondom sales en we herprogrammeren als het ware deze overtuigingen. Het resultaat is dat sales ineens niet meer zwaar en vervelend is. Maar gezien wordt als iets moois. Namelijk verbinding maken en ontdekken of je iemand kan helpen. 


Pas op dat moment komen die praktische tips en technieken pas aan. En kun je groeien.

Succes begint van binnen en niet vanbuiten.

Elke dag een beetje

Ik ben een mega voorstander van grote doelen en dromen. Ze geven je namelijk een enorme drive. Maar het verschil kun JIJ maken op de korte termijn. Door elke dag een klein beetje te doen bereik je altijd het meest. Hoe je dagen leeft, bepaalt hoe je maand eruit ziet en dat weer hoe je jaar eruit ziet en dus ZELFS je leven eruit ziet.

Soms onderschatten we alles wat we vandaag doen. De kleine dingen. Als voorbeeld: Als je een gezond fit lichaam wil hebben. Dan ga je toch ook niet eenmalig een marathon lopen? Nee je kiest ervoor om elke dag gezond te eten, voldoende te bewegen, want dat wat je elke dag doet bepaalt dat jij een gezonde leefstijl hebt. 

Wat zijn jouw dromen?

Wat zijn jouw dromen? Is er iets dat je dolgraag wil, maar nu waarvan je niet ziet hoe je dit ooit gaat behalen? Weet dat je het NOG NIET ziet, want ooit is het ook jouw nieuwe realiteit. Deel jouw droom en grootste uitdaging met mij in een reply op deze mail, dan denk ik met liefde met je mee.

Pin It on Pinterest