Privacybeleid

Sharona Bolander is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Op deze pagina zie je wat er gebeurt met gegevens die jij aan Sharona Bolander verstrekt.

Bedrijfsnaam: Sharona Bolander / Why Academy
Adres: Menno ter Braakhove 9
Postcode en plaats: 2717 VG Zoetermeer
Emailadres: info@sharonabolander.nl
Telefoonnummer: 06 42 81 75 08
KVK Nummer: 72269308

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website sharonabolander.nl maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt.

Heb je vragen over deze privacyverklaring, stuur dan een berichtje naar info@sharonabolander.nl.

Gebruik van jouw persoonsgegevens

Op de website en bij het afnemen van diensten en producten van Sharona Bolander laat je (persoons)gegevens achter. Sharona Bolander vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens. Je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld mijn ebook of mails met handige tips te kunnen sturen; je voornaam wordt bijvoorbeeld gebruikt om e-mails te personaliseren.

Persoonsgegevens

Sharona Bolander gebruikt persoonsgegevens voor het versturen van ebooks of gratis weggever, het geven van webinars, het verwerken van aanvragen voor diensten of producten, het reageren op artikelen en blogs. Hieronder vallen afname van gegevens zoals:

  • voornaam
  • achternaam
  • mailadres
  • telefoonnummer
  • adresgegevens
  • bedrijfsnaam
  • bankrekeningnummer
  • inloggegevens
  • IP Adres
  • informatie die je invult op de website, zoals een reactie op een blogartikel of een bericht in het contactformulier
  • technische gegevens zoals je IP-adres, MAC-adres en zogeheten identifiers in cookies en gegevens over jouw activiteiten op onze website

Doeleinden

Sharona Bolander verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • om je te bellen of e-mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren of antwoord te geven op vragen
  • om jou te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (elke mail bevat een uitschrijflink)
  • om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren

Sharona Bolander is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijv. bepaalde gegevens nodig voor de belasting.

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

Sharona Bolander heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt Sharona Bolander ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op door een mail te sturen naar info@sharonabolander.nl om deze informatie te laten verwijderen. 

Bewaartermijn

Sharona Bolander bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk. Websitedata zijn 26 maanden inzichtelijk, maar deze zijn niet naar jou te herleiden omdat de data geanonimiseerd worden. Sharona Bolander bewaart de administratie tot 7 jaar terug (wettelijke bewaartermijn Belastingdienst). Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan blijven je gegevens nog max. 3 maanden in het e-mailprogramma staan.

Persoonsgegevens delen met derden

Sharona Bolander verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt Sharona Bolander gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Voorbeeld: Sharona Bolander maakt gebruik van een externe partij voor de afhandeling van iDeal-betalingen, de boekhouder boekt facturen in en je gegevens liggen opgeslagen in een e-mailmarketingsysteem.

Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt Sharona Bolander in een bewerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt Sharona Bolander voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

NB: Sharona Bolander stuurt je in een enkel geval een interessante aanbieding van een zorgvuldig uitgezochte externe partij. Zo’n e-mail is afkomstig van Sharona Bolander; de externe aanbieder heeft geen toegang tot je gegevens.

Cookies en profilering

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Sharona Bolander gebruikt functionele, analytische en marketing cookies.

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kan Sharona Bolander jou gerichtere content sturen en bijvoorbeeld beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht.

Bij jouw eerste bezoek aan sharonabolander.nl ben je geïnformeerd over de cookies die Sharona Bolander gebruikt en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een toestemmingscookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

Hier alleen een korte toelichting:

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet Sharona Bolander hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. Theoretisch is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over een bezoeker te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan.

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Active Campaign

Sharona Bolander gebruikt Active Campaing en Mailchimp voor het versturen van e-mails. Als je bijv. een e-book aanvraagt, komen je gegevens terecht bij Active Campaign en/of Mailchimp.

Active Campaign en/of Mailchimp houdt bij welke pagina’s mensen op de website bezoeken. Zo weet Sharona Bolander bijv. of een e-mailcampagne succesvol is. Ook is het mogelijk om e-mails naar een specifiek deel van de mailinglijst te sturen.

Social media

De Facebook-pixel houdt bij welke Facebook-bezoekers sharonabolander.nl bezoeken. Op basis daarvan is het o.a. mogelijk advertenties te maken, specifiek voor de mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht.

Je kan heel gemakkelijk berichten van deze website delen. Voor de social share buttons gebruikt Sharona Bolander cookies. Sharona Bolander heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Hoe zij omgaan met gegevens, vind je in hun privacy statements.

Bekijk de privacy policy van Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram, Pinterest

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Ontvang je de nieuwsbrief, dan kan je je altijd met één klik uitschrijven. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden voor de mails van Sharona Bolander, stuur dan een e-mail naar info@sharonabolander.nl

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@sharonabolander.nl.

Beveiliging

Met up to date beveiligingsmaatregelen beperkt Sharona Bolander de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: alle gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden. 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@sharonabolander.nl. Sharona Bolander zal zo snel mogelijk, binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met info@sharonabolander.nl. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Sharona Bolander.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanpassen privacyverklaring

Sharona Bolander behoudt het recht om deze privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

Zoetermeer, 6 juli 2018