Misschien volg jij mij al een tijdje op social media of ben je juist net met mij in aanraking gekomen. Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je benieuwd bent wie ik ben.

Ik wil graag mijn ondernemersverhaal met je delen. 

Begin 2016 kwam ik tot een inzicht dat mijn leven compleet heeft veranderd! En waardoor ik een paar jaar later erachter kwam wat mijn purpose is, namelijk:

Het is mijn missie om zoveel mogelijk ondernemers te helpen vanuit purpose en flow te ondernemen. En daarmee impact te maken! 

Het inzicht wat mijn leven veranderde…

Na een behoorlijk heftige periode besloot ik begin 2016 alleen op reis te gaan naar Bali. Deze reis was achteraf gezien de eerste stap om uit mijn comfortzone los te breken.

Halverwege die reis beklom ik één van de prachtige vulkanen in Bali in het diepst van de nacht. Fysiek viel dat mij behoorlijk zwaar. Maar na een paar uur klimmen werd ik beloond met een prachtige zonsopgang. En toen kwam het inzicht: ik heb al die jaren de verkeerde berg beklommen. Ik was altijd bezig geweest met de verwachtingen van anderen. Vanaf die dag zou ik het tot mijn missie maken om mijn eigen berg te beklimmen. No matter what!

”Those who have a why to live, can bear with almost any how”

Waar kom ik vandaan…

Ik ben opgevoed in een liefdevol religieus gezin met ontzettend veel regels en kaders. We vierden geen verjaardagen en feestdagen, gingen 3x per week naar een bijeenkomst en elk weekend langs de deuren. Uitspraken als: ‘’Je hoeft toch niet haantje de voorste zijn’’ en ‘’Geld maakt niet gelukkig’’ waren heel normaal.

Toch had ik als klein meisje grote dromen. Mijn lievelingsboek had niet voor de niks de titel ‘’Alles kan, als je het maar doet’’. Ik was een avontuurlijk kind en vanaf het moment dat ik beschikking had tot het internet deelde ik mijn verhalen op zelfgemaakte websites. 

Op mijn 25e raakte ik mezelf helemaal kwijt. Ik was op mijn 18e getrouwd. Doodongelukkig in die relatie, met mijzelf en met mijn leven. En wist werkelijk niet meer: wie ben ik? 

Een volledig nieuw begin

Ondanks de enorme angst besloot ik opnieuw te beginnen in januari 2017. Afstand te nemen van de veilige omgeving waar ik in opgegroeid was. Ik besloot het ”geloof” te verlaten om mijn eigen pad te bewandelen. Helaas, betekende dit nieuwe leven ook dat ik afscheid nam van mijn volledige sociale omgeving (familie en vriendinnen) want ik werd uitgesloten uit de gemeenschap van mijn religie.

Dat was het moment waarop de ontdekkingsreis gestart is naar wie ben ik nou echt? 

In augustus 2018 besloot ik ook te gaan voor het ondernemerschap, want ik verlangde naar nog meer vrijheid. Een paar maanden later draaide ik genoeg omzet om mijn baan op te zeggen.

Business Coach

Van Online Marketeer naar Business Coach

Binnen enkele maanden had ik ruim 25 (blije) klanten waarvoor ik de online marketing deed en draaide een mega omzet. Toch voelde ik aan alles dat ik meer te bieden heb. Ik wilde meer impact maken!

Ik ontdekte dat hetgeen ik deed, online marketing, viel of stond met wat dieper ging: purpose. Al vanaf het begin hielp ik mijn klanten met het bouwen van een business vanuit purpose. Stiekem ging het altijd al veel verder dan marketing. Nu combineer ik mijn kennis en ervaring als online marketeer met business coaching.

Ik help zelfstandig ondernemers om vanuit purpose en flow te ondernemen. Ik werk met ondernemers die écht het verschil willen maken. Ondernemers met een pracht missie! Ze zijn goed in wat ze doen: coachen, trainen, kennis delen.

Potentiële klanten moeten alleen wel van je bestaan af weten. Als ze niet weten dat je bestaat, kunnen ze ook niet voor je kiezen. Ik zie marketing niet als iets ingewikkelds of moeilijks. Het gaat om verbinding maken met je doelgroep. En hoe beter jouw marketing is, hoe meer mensen jij helpt met jouw fantastische bedrijf. Ik help je graag om meer impact en resultaat te halen met je online kanalen, zodat je een consistente stroom aan nieuwe klanten aantrekt.

Dit was best een heftig verhaal, dus tijd voor iets luchtigs…

Ik ben namelijk een gigantische optimist. Je hoort mij nooit zeggen: ‘’Dit kan ik niet’’. Ik verwacht dat één van mijn eerste woordjes waren ‘’zelf doen’’. En dat is ook mijn manier van ondernemen. Gewoon doen. Leren. En weer optimaliseren. Geen moeilijk gedoe. ACTIE!

Even nog een paar weetjes over mij:

  • Ik heb een notitieboekjes-fetisj. Laat mij los in de HEMA en ik kom naar buiten met een tas gevuld met allemaal schrijfboekjes. Can’t help it! Door ons hele huis liggen allemaal mooie boekjes met krabbels. Ik vind het heerlijk om lekker te schrijven.
  • Ik ben een tikkeltje chaotisch. Misschien dat je dat al door had met die tientallen notitieboekjes verspreid door het hele huis. Toch denken mensen vaak dat ik super gestructureerd ben, maar dat is volledig aangeleerd gedrag door het lezen van tientallen selfhelp en productiviteitsboeken. Diep in mij zit een mega chaoot.
  • Ik ben totaal geen ochtendmens, dus dan ben je dus een avondmens? Nope! Ik noem mezelf een tussen-de-middag-mens. 
  • Ik draag het liefst elke dag roze. Een kleur die mij intens blij maakt. Daardoor zijn mensen vaak verbaast als ze horen dat ik behoorlijk hardcore ben op het gebied van sport en in 2018 zelfs gekwalificeerd was voor het Wereldkampioenschap Obstacle Running.
  • Stiekem kijk ik regelmatig nog steeds Disney Films. Mijn favoriet: Vaiana. Een dapper meisje dat haar stam en super beschermende ouders verlaat om een avontuurlijke reis over de oceaan te maken op zoek naar een eiland. Zodat ze het volk van een ondergang kan redden. Ik denk dat ik mijzelf vooral herken in deze verhaallijn haha.

Genoeg over mij, wie ben jij?

Leuk, als je mijn hele verhaal gelezen hebt. Je hebt dan een super goed beeld van wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik voor sta als ondernemer.

Ik ben ontzettend benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw ondernemersverhaal? Welke uitdagingen heb je al overwonnen en wat zijn je grote dromen? 

Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen? Verlang je naar meer flow en purpose in je onderneming? Wil je slimmer gaan werken met je online kanalen waardoor je een consistente stroom aan leads en klanten gaat generen?

Ik daag je uit om actie te nemen en contact met me op te nemen. De enige manier om verder te groeien is door actie te nemen en gebruik te maken van kansen die op je pad komen. Dit is zo’n kans.

Wil je vrijblijvend kennismaken, stuur mij dan een mail op info@sharonabolander.nl.

      Pin It on Pinterest