Ik krijg regelmatig vragen over het algoritme. Het grappige vind ik altijd dat mensen meestal een beetje een vies gezicht trekken bij het woord algoritme ?. Heel soms hoor ik zelfs iemand zeggen: weet je nog, die tijd, toen alles nog chronologisch was?

Is het algoritme slecht?

Wat vind ik? Is het algoritme iets slechts? Neeee zeker niet. Het is een onwijs handig middel om jou de content te laten die je echt interessant vindt ✨. Anders had je waarschijnlijk nooit zulke leuke nieuwe mensen ontmoet via Instagram. Het algoritme is als het ware een weerspiegeling van alles wat jij geweldig vindt. Hoe kan dat slecht zijn?

Interacties zijn mega belangrijk voor het algoritme ?. Dat is ook de reden dat ik altijd zo hamer op betrokkenheid in plaats van heel veel volgers hebben. Je hebt namelijk helemaal niks aan duizenden volgers als deze vervolgens niet betrokken zijn. Je kan beter minder volgers hebben, maar echt een band met deze groep opbouwen.

Dus even een paar tips, hoe jij slim met het algoritme kan omgaan. Zodat je voortaan geen vies gezicht hoeft te trekken als je het over het algoritme hebt ?, want je moet het gewoon voor je laten werken ?.⠀⠀

Zonder vraag, geen antwoord

Jij vertelt je verhaal. Maar als je alleen aan het zenden bent, dan inspireeer je mensen misschien wel, maar je maakt ze geen onderdeel van jou verhaal. Dus probeer altijd een vraag te stellen aan het einde van je post. Ga het gesprek aan!

Reageren op comments

Dat moment dat je een comment krijgt, dan is het aan jou de taak om zo SNEL als mogelijk te reageren. Het eerste uur na het plaatsen van je post bepaald of je post daarna beloond wordt met meer bereik. Dus je wilt zoveel mogelijk interactie onder je post. Dus ga in gesprek met je volgers. Daarnaast is dat ook gewoon sociaal ?.

Doe niet zuinig met hashtags

Gebruik altijd hashtags en wees niet te zuinig. Kost niks en levert mega veel op. Maak gebruik van de 30 hashtags die je mag plaatsen. Zorg dat je ze vooraf hebt voorbereidt, want timing is alles. Wacht niet 2 uur met het plaatsen van je hastags, want wat ik net al zei: het eerste uur is bepalend voor het succes van je post. Plaats ze zo snel mogelijk na het plaatsen in de eerste comment.

Gebruik stories voor extra zichtbaarheid

Gebruik stories om mensen te triggeren om naar je berichten te gaan. Stories worden super veel bekeken ?. Dus mocht iemand je post niet zien in de tijdlijn, dan ziet die hem misschien wel voorbij komen in de stories ?. Dus zo vergroot je simpel je kansen op meer zichtbaarheid.

Don’t worry!

Laatste tip: maak je niet al te druk om het algoritme. Door en dooor bestuderen heeft geen zin. Zorg dat je waardevolle content maakt en dat je altijd zoveel mogelijk de interactie aangaat. Verder is t ook loslaten want FB draait continu aan de knoppen.

Heb je nog een vraag over het algoritme voor mij?

Pin It on Pinterest