Doelen stellen vanuit een intentie

mrt, 10,23

Dagelijks nieuwe klanten aantrekken in je bedrijf

Het is ontzettend waardevol om als ondernemer doelen te stellen voor je bedrijf. In dit artikel neem ik je mee in hoe je doelen stelt vanuit een intentie. Dit is namelijk een manier van doelen stellen die je veel meer geluk en voldoening oplevert. 

Ik spreek heel veel ondernemers die als doel hebben om 100.000 euro omzet te draaien. Toch is het halen van dit doel niet een garantie voor voldoening, vrijheid, geluk. In het eerste jaar fulltime ondernemen draaide ik bijna een omzet 100.000 euro. Ik behaalde mijn doel, maar toch voelde ik mij niet heel blij. Dit kwam omdat ik mijn onderliggende intentie niet helder had. 

Doelen stellen vanuit een intentie

Wanneer je doelen gaat stellen vanuit een intentie, wil je ontdekken wat de reden is WAAROM dit doel voor jou zo belangrijk is. Een bepaalde omzet behalen, doe je meestal niet omdat je het ”bedrag” belangrijk vindt. Dooronder ligt vaak een ”waarom” zoals: ik wil meer vrijheid ervaren, ik wil meer rust ervaren, ik wil meer leuke dingen kunnen doen met mijn gezin. De ”waarom” onder je doel is de intentie.

Als je de intentie helder hebt, dan kun je vanuit de energie van je intentie aan je doelen gaan werken. Het resultaat is dat je veel meer voldoening gaat ervaren.

Hoe stel je doelen vanuit een intentie

1. Wat is het doel wat je graag wil bereiken? Bijvoorbeeld een specifieke financiële doelstelling?

2. Stel jezelf ineens de vraag: Waarom wil ik dit omzetdoel behalen? En geef een eerlijk antwoord aan jezelf.

3. Stel jezelf daarna opnieuw de vraag: waarom wil ik dat? Geef opnieuw een eerlijk antwoord aan jezelf.

4. Stel vervolgens zovaak als nodig de vraag: waarom?

5. Tot je bij jouw intentie uitkomt (waarom wil je eigenlijk dit doel behalen)

Als je intentie helder is dan…

Mijn intentie (mijn waarom) achter mijn omzetdoel is niet:

”Ik wil veel geld verdienen”

Nee, mijn intentie is: ”Ik wil financiële en mentale vrijheid ervaren, zodat ik rust ervaar in mijn dagelijkse leven. En nog meer vanuit flow en purpose kan leven en ondernemen”.

Wat heb ik gedaan toen ik dat wist?

Ik ben  4 dagen per week gaan werken, heb 3 maanden vakantie ingepland aan het begin van het jaar en ik heb nee gezegd dat alles wat mij mijn vrijheid kost (hoe mooi de kans ook was, hoe goed betaalt de opdracht ook was).

Als ik alleen een omzet doel had gehad, dan was ik waarschijnlijk juist harder gaan werken. Had ik alle kansen die erop mijn pad kwamen gepakt. En had ik nooit zoveel vakantie genomen. Grote kans dat ik dan mijn omzet doel behaald had, maar dat ik niet mijn intentie had nageleefd.

Wat je wil doen is:

Bepalen wat je NU al kan doen om meer van je intentie te ervaren in het dagelijkse leven. Stel je wil meer rust ervaren (dit is je intentie), maak dan dagelijks keuzes die je meer rust opleveren. Stel je wil meer vrijheid ervaren, kijk dan hoe je nu al (zonder het behalen van die droomomzet) meer vrijheid kan creëren in je bedrijf.

Lees ook: dit inzicht was een game changer in mijn business

En nu jij!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om op een andere manier naar je doelen te kijken. Uiteindelijk gaat het zelden om het resultaat van het doel op zich, maar draait het uiteindelijk om het gevoel wat het behalen van dit doel jou geeft. Wat als je al een beetje van dit gevoel, van die intentie, van jouw diepste verlangen NU in je leven kan brengen? Hoe mooi kan het leven dan zijn?

Pin It on Pinterest